Tog och plockade av de absolut sista bären i trädgårdslandet igår.
En liten blandning av röda vinbär, björnbär, några smultron och ett blåbär :)
Bären använde jag till fyra portioner glutenfri smulpaj med smak av hasselnöt.
Det räckte inte riktigt med bara bären, så jag blandade även i tärnat äpple.
Har du inga bär i trädgården så kanske du har kvar av sommarens bär i frysen,
för jag tycker absolut du ska testa att baka smulpaj med hasselnötmjöl.
Det behövs inte så mycket för att det ska sätta hasselnötskaraktär på pajen, och dessutom blir ju pajen glutenfri.
Har du inga portionsformar går det naturligtvis att göra i en stor pajform.
Glutenfri bär- och äppelpaj med hasselnötmjöl
6 portioner
350 g bär, färska eller tinade
350 g äpple,tärnat
30 + 20 g rörsocker
20 g potatismjöl
30 g kokosflingor
35 g havregryn
40 g hasselnötmjöl
140 g smör
Gör så här
Blanda bär och äpple med 30 g socker och potatismjöl
Rör ihop kokosflingor, havregryn, hasselnötmjöl och resten av sockret
Klicka ner smöret i mjölblandningen och finfördela till en smulig deg
Lägg bären i botten på en pajform
Smula över pajdegen
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 20 minuter
6 portioner
350 g bär, färska eller tinade
350 g äpple,tärnat
30 + 20 g rörsocker
20 g potatismjöl
30 g kokosflingor
35 g havregryn
40 g hasselnötmjöl
140 g smör
Gör så här
Blanda bär och äpple med 30 g socker och potatismjöl
Rör ihop kokosflingor, havregryn, hasselnötmjöl och resten av sockret
Klicka ner smöret i mjölblandningen och finfördela till en smulig deg
Lägg bären i botten på en pajform
Smula över pajdegen
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 20 minuter
Serveras ljummen med glass eller vaniljsås
så gott. Har aldrig provat hasselnötsmjöl. Men det låter gott. Ha en fin kväll Kram Pernilla
SvaraRadera