söndag 20 november 2016

Maten är min medicin



Receptet på de gröna medelhavsbiffarna jag lagade härom veckan, 
och som Milla tipsade om här, 
kommer från boken Maten är min medicin


Den boken fick jag med posten i fredags,
 så nu kan jag själv bläddra och inspireras av den.
Författaren av boken är indier men har fattat tycke för Sverige 
och kommer ofta hit på besök.
Han anger tre orsaker till varför han gärna återvänder till Sverige;
den friska luften, det rena vattnet och att vårt land är så fridfullt.
Något vi svenskar oftast tar för givet och kanske inte alltid förstår att uppskatta.
Jag har sagt det förr och säger det igen; Sverige är fantastiskt! På många sätt.






Författarens uppväxt med rötter i indisk matkonst har gjort att han fått anpassa sina recept i boken efter vårt klimat och kultur till en kombination av ayurvediska principer och traditionella svenska matvanor. Intressant och spännande!

De första recepten som jag är nyfiken på och ska ta mig an är exotisk mathavresallad och lins- och rårisbiffar.
Här finns det receptet!

See you!

2 kommentarer:

  1. Vad kul att du köpte boken:) Jag har testat några recept och har inte blivit besviken. Kul att du testade biffarna:)
    Jag har nu testat lavendelkycklingen såå god finns nu på min blogg.
    Ha det gott
    Kram Milla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lavendelkycklingen ja...
      Ska genast kika in och se vad du tyckte. Spännande!

      Radera