Det går även att byta ut till annan vit fisk. Rulla små rullar av rödspätta, t ex.
Eller dela ett tinat torskblock i skivor.
Servera ris eller pressad potatis till fiskgratängen eller som jag blomkålsris.
Fiskgratäng och blomkålsris
4 portioner
600 g vit fisk, torsk, sej eller hoki, tinad
0,5 tsk salt
2 msk smör
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 dl hackad dill
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 dl riven ost
Gör så här
Lägg den tinade fisken i en ugnssäker form
Salta
Täck med aluminiumfolie och
koka fisken i ugnen i 200 grader i ca 15 minuter
Smält smör
Lyft kastrullen från värmen och tillsätt vetemjöl och
mjölk under vispning
Låt såsen koka ca 3 minuter
Smaksätt med hackad dill, salt och svartpeppar
Ta ut fisken och häll över såsen
Strö över riven ost
Gratinera i 250 grader tills osten fått fin färg
Blomkålsris
4 portioner
1 st blomkålshuvud
Gör så här
Riv blomkålshuvudet på den grövsta sidan av rivjärnet
Släpp sedan ner i kokande vatten i ca 10 sekunder
Häll av i durkslag
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar