Hallondessert
8 portioner
3 gelatinblad
450 g hallon
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 krm kanel
4 dl gräddfil
Gör så här
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter
Rör ihop hallon, socker och kanel i en kastrull
Koka upp under omrörning
Lyft bort från plattan
Tillsätt gelatinet och rör tills det smält
Rör ner gräddfilen
Häll upp i glas
Låt stelna i kylen i minst 3 timmar
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter
Rör ihop hallon, socker och kanel i en kastrull
Koka upp under omrörning
Lyft bort från plattan
Tillsätt gelatinet och rör tills det smält
Rör ner gräddfilen
Häll upp i glas
Låt stelna i kylen i minst 3 timmar
Servera en liten desserttallrik med kombinationen sött, salt och syrligt.
Perfekt på mingel eller buffé.
Desserttallrik
En hallondessert
(ev serverad som en mindre variant i snapsglas)
En saffranstryffel
En chokladboll med smak av konjak och med flingsalt på toppen
Trevlig helg!
Mums. Hallon är så gott. Tänker lite på sommaren när jag läser om detta. Ha en fin helg Kram Pernilla
SvaraRaderaVisst längtar man efter ljus och värme! Kram
RaderaVarför vill jag alltid våldgästa dig när jag kollar in din blogg? ;-) Och krukan med blommor, tomtar och äpple ser jättehärlig ut, har du komponerat själv?
SvaraRaderaUndrar ofta vad min blogg förmedlar för stämning till dem som kikar in. Naturligtvis olika, då vi alla har olika referenser och tyck och smak, men min ambition är att bloggen ska vara lite av en veckotidning med mysig läsning, fina bilder och förstås en massa recept. Att du vill komma på besök tycker jag är ett gott betyg :)
RaderaKrukan är ett hopplock av gamla sparade dekorationer och en kruka som min mamma inte slängde vid sin skåpsrensnin nyligen. Hon vet ju att jag gärna komponerar min egna grupper:)
Har faktiskt ett inlägg om det i min andra blogg Studio Livskraft
http://studiolivskraft.blogspot.se/2012/12/gor-egna-julgrupper-for-en-billig.html