Dammar av ett gammalt inlägg från i våras när jag hade lite mandelmassa från påsken över och hittade ett pralinrecept i en gammal jultidning.
Kändes lite avigt i april men helt rätt nu i dessa söta tider :)
Praliner med vit choklad, lakrits och pistagenötter
16 stycken
200 g mandelmassa
1,5 tsk lakritspulver
20 g saltade pistagenötter
125 g vit choklad
Gör så här
Skär ner mandelmassan i mindre bitar och lägg i en bunke
Tillsätt lakritspulvret
Bland in lakritspulvret i mandelmassan med en gaffel
Knåda sedan ihop mandelmassan för hand
Forma mandelmassan till en rulle och skär den i 16 bitar
Skala och hacka pistagenötterna
Smält den vita chokladen över vattenbad
Sätt en bit mandelmassa på en gaffel
Doppa biten i chokladen och lägg den på bakplåtspapper
Strö över lite hackade pistagenötter innan chokladen stelnar
Gör likadant med övriga bitar
Låt chokladen stelna
Förvara de färdiga pralinerna i en glasburk med lock i kylen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar