fredag 9 december 2016

Praliner med vit choklad, lakrits och pistagenötter


Dammar av ett gammalt inlägg från i våras när jag hade lite mandelmassa från påsken över och hittade ett pralinrecept i en gammal jultidning. 
Kändes lite avigt i april men helt rätt nu i dessa söta tider :)

Praliner med vit choklad, lakrits och pistagenötter
16 stycken

200 g mandelmassa
1,5 tsk lakritspulver
20 g saltade pistagenötter
125 g vit choklad

Gör så här
Skär ner mandelmassan i mindre bitar och lägg i en bunke
Tillsätt lakritspulvret
Bland in lakritspulvret i mandelmassan  med en gaffel
Knåda sedan ihop mandelmassan för hand 
Forma mandelmassan till en rulle och skär den i 16 bitar
Skala och hacka pistagenötterna
Smält den vita chokladen över vattenbad
Sätt en bit mandelmassa på en gaffel
Doppa biten i chokladen och lägg den på bakplåtspapper
Strö över lite hackade pistagenötter innan chokladen stelnar
Gör likadant med övriga bitar
Låt chokladen stelna
Förvara de färdiga pralinerna i en glasburk med lock i kylen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar