onsdag 29 mars 2017

Feta- och avokadosallad, tzatziki och potatisgratäng

och så var grillsäsongen igång :)


Men tyvärr lovar de kallare väder igen :(  Kanske till och med snö...

I helgen var det iaf grillväder och grekiskt tema på faten och italienskt i glasen. 
Masi Campofiorini, nr 5123 på Systemet, ett kryddigt och mustigt vin.


Grekisk marinad
0,5 dl olivolja
1 citron
2 vitlöksklyftor
2 tsk oregano
2 krm svartpeppar
500 g fläskkotlett

Gör så här
Blanda olivolja, pressad citron, skivad vitlök, oregano och svartpeppar
Häll marinaden i dubbla platspåsar
Lägg i köttet och låt marinera i 2 timmar
Vänd runt köttet i påsen några gånger under tiden
Grilla och salta

Feta- och avokadosallad
2 avokador
1 rödlök
100 g fetaost
Sugersnaps
2 msk olivolja
1 msk vatten
1 msk pressad citronsaft
1 tsk torkad oregano

Gör så här
Skala och skiva löken
Skär sugersnaps i mindre bitar
Dela, kärna ur och gröp ur avokadorna
Skär dem i bitar
Blanda lök, sugersnaps och avokado i en skål
Smula ner osten
Häll på oljan, vatten och citron
Krydda med oregano



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar