fredag 31 mars 2017

Kycklinggratäng med grillad kyckling i dragonsås och en avokadosallad




Kanske salladen och gratängen inte är den mest klockrena kombon... 
Men det blev avokadosallad som räckte båda till gratäng och till det kanske mer passande temat grillat med grekiska smaker
Avokadon var lite brunmosig dagen efter men det ordnade till sig genom att piffa till salladen med nya fräscha körsbärstomater och sugersnaps. 

Hörni, visst är det skönt att det är fredag!! Trevlig helg!

Kycklinggratäng
4 portioner

1 st grillad kyckling
1 st paprika
4 dl creme fracihe
1 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk torkad dragon

Toppa med valfri mängd skivade tomater och riven ost

Gör så här
Rensa och dela kycklingen i bitar
Lägg i ugnsform
Strö över strimlad paprika
Vispa ihop övriga ingredienser
Häll såsen över kycklingen
Toppa med tomatskivor och ost
Gratinera i ugnen i 225 grader tills den fått fin färg, ca 20 minuter
Servera med jasminris och sallad

Feta- och avokadosallad
2 avokador
1 rödlök
100 g fetaost
Sugersnaps
2 msk olivolja
1 msk vatten
1 msk pressad citronsaft
1 tsk torkad oregano

Gör så här
Skala och skiva löken
Skär sugersnaps i mindre bitar
Dela, kärna ur och gröp ur avokadorna
Skär dem i bitar
Blanda lök, sugersnaps och avokado i en skål
Smula ner osten
Häll på oljan, vatten och citron
Krydda med oregano

2 kommentarer:

  1. Låter gott. Avokado är en favorit hos mig. Ha en härlig helg. Kram Pernilla

    SvaraRadera
  2. Det verkar riktigt smarrigt både gratängen och salladen
    Kram Milla

    SvaraRadera