Gillar den frysta apelsinsabayonens lena och friska smak.
Passa särskilt bra efter en kryddstark middag.
Fryst apelsinsabayon
8 portioner
4 äggulor
1-1,5 dl strösocker
1-1,5 tsk rivet apelsinskal
0,75 dl pressad apelsin
4 dl vispgrädde
0,5-1 tsk vaniljsocker
Till servering
800 g blandade exotiska frukter,
t ex mango, physalis och kiwi
Citronmeliss
Gör så här
Vispa äggulor och socker luftigt
Ställ skålen över ett vattenbad och tillsätt apelsinskal och saft
Värm försiktigt under omrörning tills krämen tjocknat något
Ta bort från värmen och vispa för hand tills krämen har svalnat
Vispa grädden med vaniljsocker
Vänd försiktigt ner krämen i grädden
Häll upp i glas och ställ in i frysen minst tre timmar
Fin fredag och trevlig helg!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar