Välkommen!

lördag 8 april 2017

Matig sallad till grillat



Grilltider...
Då vill jag tipsa om en enkel och mättande sallad med massa nyttigheter, 
som energirika linser, avokado full med nyttiga fetter och näringsrika valnötter, 
som du snabbt vänder ihop med en enkel dressing till det grillade.


Sallad till grillat
4 portioner

2 avokado
70 g färsk bladspenat
1 st romansalladshuvud
Tomater, gärna i olika färger
1 näve valnötter
1 förpackning kokta röda linser
1 rödlök
150 g fetaost

Dressing
Olivolja
Vitvinsvinäger
Fransk senap
Torkad dragon
Salt
Svartpeppar

Gör så här
Häll ut linserna i ett durkslag, skölj ordentligt och låt rinna av
Riv salladen i mindre bita och lägg upp den och bladspenaten på ett stort fat
Dela tomaterna i mindre bitar och lägg över
Dela avokado, ta ur kärnan och skiva och fördela över salladen
Häll linserna över
Skala och skiva löken och fördela över
Smula fetaosten över
Blanda ca 1 msk vinäger, ca 1 tsk senap, kryddor och salt till dressingen
Tillsätt sedan olja, ca 0,5-1 dl
Smaka av tills den är god
Precis före serveringen häller du dressingen över salladen
Garnera med valnötter


                                             En supersallad, helt enkelt...

1 kommentar:

  1. Älskar sådana sallader. Känns även lite somrigt . Ha en fin dag. Kram Pernilla

    SvaraRadera