torsdag 25 maj 2017

Kikärtsburgare med rabarberchutney

Hej hopp, idag är det Kristi himmelsfärd och vi tar vårt pick och pack och drar till Älvkarleby, Furuvik och Gävle. Knappt två veckor har dottern varit på praktik i Furuviksparken och ändå känns det som väldigt länge sedan hon åkte. Ska bli kul att se hur hon har det och var hon har tillbringat sina dagar den senaste tiden.


Kanske ni har rabarber ni planerar att göra något med i helgen? Då kan jag rekommendera att göra en rabarberchutney som passar till det mesta; grillat, stek, kyckling och vegetariska kikärtsburgare. Receptet på kikärtsbiffar hittar ni HÄR.
Och receptet på rabarberchutneyn är som följer...

 Rabarberchutney

500 g rabarber
 1 gul lök
2 vitlöksklyftor
0,75 dl honung
2 msk rödvinsvinäger
0,75 tsk salt
1 tsk sambal oelek

Gör så här
Skala ev rabarbern och skär i mindre bitar
Skala och finhacka lök och vitlök
Lägg rabarber och lök i en kastrull
Tillsätt honung, vinäger, salt och sambal oelek
Låt koka på svag värme ca 20 minuter tills chutneyn tjocknat något
Häll upp på burkar och förvara i kylskåp


Gjorde även en Jalapeñomajonnäs till kikärtsburgaren som blev pricken över i :)

1 dl majonnäs
1 klyfta vitlök, pressad
Inlagda jalapeños efter smak

Gör så här
Finhacka några jalapeños och blanda i en skål med majonnäs och vitlök
Ta en jalapeño-skiva åt gången och smaka av så det inte blir för starkt

Ha nu en riktigt skön Kristi himmelsfärds helg!

Kram Birgitta

3 kommentarer:

  1. Låter gott. Hoppas ni har det mysigt med dottern. Kram Pernilla

    SvaraRadera
  2. Kul att se kikärtsbiffarna med nya tillbehör. Ha en härlig resa!

    SvaraRadera
  3. Låter galet gott!

    Tack för tips! Kram Jenny

    SvaraRadera