Välkommen!

Välkommen!

måndag 29 maj 2017

Rekreation med frisk luft, motion och avkoppling


Jag fick som sagt en riktigt välbehövlig rekreation med avkoppling från jobb och hemmabestyr under Kristi himmelsfärds helgen. 
Mannen och jag packade bilen förra torsdagen och for till Älvkarleby där vi bodde tre nätter på Laxön, på vandrarhemmet Café Furiren, som ligger i en underbar miljö med mycket kulturhistoria och fina promenadvägar/leder i dramatisk natur med strömmande vatten och trolsk vegetation. 
För den som är intresserad av sportfiske kan jag tro att det är ett bra ställe att fiska på. Det finns många nya, fina vindskydd och eldplatser i ordning gjorda i nedre delen av Dalälven, nedanför Älvkarlebyfallen.


Men för oss blev det inget fiske utan vi tog istället flera promenader i området. 
Bland annat gick vi en pilgrimsled runt fallet med en helande källa på vägen. 
Jag undrar om de döda daggmaskarna i källan var anledningen till vattnets hälsoeffekter!? Jag vågade dock aldrig prova...
Det finns flera hängbroar som går kors och tvärs över fallen. Lite läskiga att gå på när man är flera på bron. Man liksom möter bron i steget när den kommer i gungning. 


Anledningen till att vi gjord en utflykt till Älvkarleby var att vi skulle besöka dottern som just nu gör sin djurskötarpraktik i Furuviksparken. En liten trevlig park med inte så många djur men med fin och trevlig miljö att strosa kring i med bl a gamla fäbodar precis intill havet.
Och för de som gillar karuseller så finns det ju ett tivoli också...  


Picknickfilten kom också till användning under de här dagarna :)


En riktigt rekreations resa alltså, med mycket frisk luft, motion och avkoppling. 

4 kommentarer:

 1. Vilken härlig helg :)Man behöver sådana här helger mellan varven släppa vardagen.
  Ha det gott
  Kram Milla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Tanka ny energi, så man inte kroknar alldeles innan det äntligen är dags för sommarsemester. Kram

   Radera
 2. Vad härligt det låter och vilka vackra bilder du bjuder på. Furuviksparken var jag i som barn, minns att jag gillade den. Vill minnas att där var ett område med stora klätterdjur som man kunde spruta vatten ifrån men kan blanda ihop det med någon annan park vi var i. Furuviksbarnen klingar det också i mitt huvud, jätteduktiga jämnåriga som fick mig att önska att jag också bodde där och kunde vara med och uppträda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Furuviksbarnen, ja...
   Det förklarar den stora runda byggnaden i mitten av parken, som tydligen var/är en cirkus. Undrar om det är något de sysslar med idag? Det stod iaf inget om det på anslagen i parken.

   Radera