Välkommen!

fredag 12 maj 2017

Yoga för att lösa upp spänningar och stilla sinnet


Idag känns fredagen mer välkommen än vanligt. 
Våren har alltid en tendens att vara mer stressig än övriga året. 
På jobbet är det mycket tid och tankekraft som läggs på att få ihop semestervikarier och scheman inför sommaren. Det har väl knappast undgått någon att det är brist på vikarier inom vården. Äldreomsorgen är inget undantag. 
För övrigt är det mycket annat som sker på våren, födelsedagar, avslutningar och i juni ska vi på bröllop. Rent fysiskt är det omöjligt att hinna vara med överallt, så en del måste vi tyvärr tacka nej till.
I förrgår på jobbet var det dessutom fokus på ett nytt 8 veckors schema för 16 personer till hösten. Jag blev fysiskt illamående av att en hel dag koncentrera mig på turer och täckning. Först att få en struktur på schemat med helger och lediga dagar, sedan knappa in alla tider i schemasystemet, för att till sist börja korrigera tiderna och passen efter personalens olika sysselsättningsgrader och med en viss hänsyn till privata önskemål. 
Det är många parametrar som ska stämma när man lägger schema...
Dygnet har bara 24 timmar så man hinner det man hinner, men att veta att det är så mycket som ska göras och hinnas med innan midsommar gör att man går med en lätt anspänning hela tiden, vilket jag märkte tydligt senare på kvällen när jag yogade. 
Det yoga-passet var rejält välkommet.
Stress har en förmåga att sätta sig i höfter och rygg och det var så skönt att få öppna upp och sträcka ut. En timme yoga gjorde susen och jag kände mig så mycket lättare i kroppen och sinnet när jag gick därifrån, och illamåendet var som bortblåst.
Nu ser jag fram emot värmen de utlovat i helgen och att få koncentrerar mig på dottern som ska packa och förbereda sig för tre veckors praktik i Furuviksparken. Skönt att få koppla bort scheman, turer och täckning för några dagar. 
Det är första gången hon åker iväg en längre tid och ska klara sig själv. 
Kommer säkert gå hur bra som helst, men man är ju bara mamma som oroar sig för både det ena och det andra som kan hända. 
Vi ska i alla fall åka och hälsa på henne över Kristi himmelsfärdshelgen :
En utflykt som jag ser fram emot.

Hör ni, dags att ta tjuren vid hornen och avsluta arbetsveckan.
                                   
                                        Ha en fin fredag och trevlig helg!


2 kommentarer:

 1. Skönt att du kan ta och yoga när det känns jobbigt, jag kommer tyvärr oftast inte över den tröskeln det är att börja.

  Nu ligger receptet på bönbiffar ute på min sida.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande 😀
   Ska genast kika in och kolla in receptet.

   Radera