Välkommen!

Välkommen!

torsdag 8 juni 2017

Busenkel rabarberpaj

Idag var det planerat att tandläkaren skulle dra ut en trilskande visdomstand :( 
Men väl där och det togs en röntgenbild så visade det sig att roten var besvärligt lång och låg farligt nära en nerv, så istället blev det en remiss till en specialist. 
Kunde visst ta några månader, så då hinner jag fundera på om jag verkligen ska dra ut tanden, eller inte. Har egentligen inga större besvär mer än att jag emellanåt får åka till tandläkaren för att få hjälp att göra rent ordentligt under tandköttet vid visdomstanden, eftersom den inte har växt ut ordentligt och det är svårt att komma åt längst bak med tandborstar och andra attiraljer. 
Men eftersom jag ändå hade sjukskrivit mig idag och det inget blev av med att dra ut tanden så tog jag hastigt och lustigt och bokade tid hos en optiker istället. 
Något jag gått och skjutit på bra länge nu. Och som jag befarade är det dags för åldringen att skaffa glasögon. Närsynt och åldersförändringar blev domen. 
Har ni några råd att ge när valet står emellan progressiva glas eller glas för att endast användas vid t ex bilkörning? Känns rent spontant nu när det gått några timmar och beskedet har fått sjunka in att det är lika bra att köra på progressiva direkt än att behöva krångla med att ta av och på ett par glasögon hela tiden. 
Men som sagt, har ni några erfarenheter kring detta så lyssnar jag gärna. 
Finns det t ex några andra fördelar med att välja enkelslipade glas än att de är billigare?

Men nu till pajen jag bakade idag...


Eftersom jag var inställd på att inte kunna tugga ordentligt idag så tyckte jag att soppa kunde passa till middag. Och eftersom rabarberstånden behöver gallras så fick det bli en enkel rabarberpaj med vaniljsås till efterrätt.
Jag brukar ju förespråka att låta barnen tidigt vara med i köket och hjälpa till, både med att laga mat och baka, och den här pajen är verkligen så busenkel så att ett barn skulle, precis som Roy Fares, bli en Cake Hero i köket :)
Pajen blir knäckigt god och man kan gärna byta ut rabarbern, när den har tagit slut, och göra en äppelpaj istället.


Busenkel rabarberpaj

ca 5 stjälkar rabarber, skurna i bitar
2,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
100 g smör, smält

Gör så här
Fyll botten på en smord pajform med rabarberbitarna
Rör ihop socker, mjöl, bakpulver och ägg
Smula blandningen över rabarbern
Häll över det smälta smöret
Grädda i ugn i 200 grader i ca 20 minuter, tills pajen fått lite färg
Servera med glass eller vaniljsås


Receptet på dagens potatis- och purjolökssoppa kommer inom kort.


2 kommentarer:

  1. Påminner om en äppelpaj som jag inte gjort på länge, blev sugen nu.

    Testade att googla på spelet (scoby doo spel 3D)och hittade detta: https://www.eurotoys.se/main/index.asp?site=479&vn=09-000643&gclid=CPm048rZrtQCFR2Jsgod6rsDpA
    Känner inte till butiken men det är samma spel.

    SvaraRadera