torsdag 25 januari 2018

Glutenfria frallor

Bakade frallor igår som jag ska ha till kvällens middag.
Men jag kunde ju inte låta bli att provsmaka... :)  Mums!


                                                                       Recept från kokboken Eat clean

Glutenfria frallor
12 stycken

3,5 msk fiberhusk
5 dj vatten eller mjölk
2 msk olivolja
1 tsk salt
2,25 dl havregryn
2,25 dl rismjöl
2,25 dl bovetemjöl
Frön att strö över

Gör så här
Rör ner fiberhusk i vatten eller mjölk
Blanda ordentligt och låt stå och svälla i minst 20 minuter
Vispa gelblandningen med ballongvisp så 
att så mycket luft som möjligt kommer in i den
Det är det här som gör frallorna så luftiga
Tillsätt olivolja och salt
Vänd ner havregrynen och rör om
Blanda rismjöl och bovetemjöl i en bunke
Tillsätt det mesta av mjölblandningen i smeten och arbeta in den med fingrarna
Häll på mer mjöl allt eftersom tills du får en bra konsistens
Det ska vara lite kladdigt
Forma degen till bullar
Pensla med olivolja och strö över frön
Ugnsgrädda i 200 grader i 45-60 minuter mitt i ugnen


1 kommentar: