Välkommen!

Välkommen!

torsdag 17 maj 2018

Baka, baka liten kaka

Konstaterade i ett inlägg för några veckor sedan vilka 5 kategorier som är störst här i bloggen och som jag alltså skriver mest om. Kategorin baka är en av de fem.
Det konstiga är att baka inte är något jag "brinner" för, utan en syssla som jag mer känner ingår i vår familjs sysslor.
Och nu när jag funderar på varför jag känner så, så kommer jag fram till att det är för att jag inte gillar köpebröd. Alltså kakor och bullar, för annat matbröd det köper jag. 
Det kan vara därför vi inte äter så mycket kakor och bullar till vardags i vår familj, för att jag/vi inte köper fikabröd och mest bakar till kalas. 
Men jag skulle gärna äta mer hembakt matbröd, om bara tiden till att baka fanns. Och visst händer det att jag bakar limpor och frukostbröd. 
En favoritlimpa jag har t ex är filmjölksbröd. Och den går ju extremt snabbt att baka. Bara att röra ihop, hälla upp i form och sedan in i ugnen. Borde baka mer matbröd...


En annan anledning till att jag ser bakningen som en vardagssyssla är nog att min mamma alltid bakad allt mat- och fikabröd när jag var liten. Hemmafruarna gjorde det då, på den tiden, typ 70-tal. 
Men det är ju en omöjlighet för oss nu heltidsarbetande mammor att hinna med det.
Men en sockerkaka till fikat en helg hinner man ju baka.


Ytterligare en anledning till att kategorin baka är så stor är att vi har en stor trädgård med en hel del fruktträd och bärbuskar som jag ju vill ta vara skörden från, och det blir ofta i en kaka eller paj.

Som matbloggare är det heller inte bara till att baka och laga mat som tiden ska räcka till. Nej, man ska hinna få till snygga foton också. 
Kakorna och tårtorna i sommarskrud tycker jag att jag har lyckats riktigt bra med :)Som sagt, bakar gör jag en del även om det inte direkt är ett intresse jag brinner för. Hur är det med dig, bakar du mycket och i så fall vad bakar du helst?


Ha det gott!
Kram Birgitta


2 kommentarer:

  1. Så gott allt låter. Jag bakar inte då ofta längre. Men egentligen är det både kul och gott. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera
  2. Skulle gärna baka mer, men jag blir sällan nöjd med resultatet! Jag vill att cupcakes, paket och tårtor ska se ut som på bilderna!

    SvaraRadera