måndag 11 juni 2018

Hemmagjord potatissallad smaksatt med dippmix

God morgon!
Idag vaknade jag upp till ett stilla sommarregn. Kändes riktigt befriande, faktiskt.
Jag har verkligen njutit av den långvariga värmen men nu skriker trädgården efter vatten, så regnet var mer än välbehövligt. "Var" skriver jag för det är redan över och det kom inte nämnvärt mycket :(
I helgen som gick varvade jag trädgårdspyssel och förberedelser inför dotterns studentfest på fredag med poolhäng och grillning och jag tänkte att jag skulle dela med mig av ett användbart tips så här i sommar- och semestertider när man kanske inte vill spendera allt för långa stunder i köket. Ett tips som jag har fått från Tove som i sin tur fick det från Erika
Alltså ett riktigt bra tips som man gärna delar med sig av :)
Och tipset som gör matlagningen lite smidigare i semestertider är att använda dippmix i den hemmagjorda potatissalladen till det grillade.
Tärna ner ca 600 g kokt potatis som blivit över från sill-lunchen dagen innan och blanda med 2 dl creme fraiche, 2 dl gräddfil och 1-2 påsar dippmix. 
Smaksätt med vad du har hemma, t ex strimlad purjolök, hackad rödlök, gräslök och/eller färska örter. Gör gärna salladen i god tid så smakerna hinner sätta sig

Sommarlunch vid poolen

Hur är det för er, börjar semestern närma sig?
Min semester är väldigt splittrad i år. Jag börjar med att ha två dagar semester den här veckan, torsdag och fredag, och sedan jobbar jag fyra dagar nästa vecka innan mina två första sammanhängande veckor semester börjar. 
Sedan jobbar jag fyra veckor innan mina nästa två veckor, med några dagars avbrott, tar vid. Kanske inte det bästa upplägget med tanke på återhämtning osv men jag ser det som en lååång sommar med mycket ledigt.
En sommar som i mitt fall alltså börjar idag :)  Hipp hurra!

2 kommentarer:

  1. Alla studenttips mottages tacksamt, om två år är det min tur! Följer tacksamt på Instagram:)!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ett hett tips är att börja planera i god tid :)

      Radera