Äppelpaj är ju så himla gott!! Men denna nötfyllning höjer äppelpajen ytterligare ett snäpp och gör den till och med farligt god :) Testa i helgen, vet ja'!
Pajbotten
3 dl vetemjöl
0,5 dl florsocker
100 g smör, kallt
3 msk vatten
Fyllning
4 äpplen
100 g smör
75 g valnötter
75 g hasselnötter
50 g mandel
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
3 msk mjölk
Gör så här
Arbeta ihop ingredienserna till pajbottnen med elvisp och degkrokar till en jämn deg
Knåda ihop det sista med händerna
Låt degen vila i plastfolie i kylskåpet i minst 30 minuter
Tryck ut pajdegen i en pajform som är ca 25 cm i diameter
Skala, kärna ur och skiva äpplena
Lägg dem i pajskalet
Fyllning
4 äpplen
100 g smör
75 g valnötter
75 g hasselnötter
50 g mandel
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
3 msk mjölk
Gör så här
Arbeta ihop ingredienserna till pajbottnen med elvisp och degkrokar till en jämn deg
Knåda ihop det sista med händerna
Låt degen vila i plastfolie i kylskåpet i minst 30 minuter
Tryck ut pajdegen i en pajform som är ca 25 cm i diameter
Skala, kärna ur och skiva äpplena
Lägg dem i pajskalet
Smält smöret
Grovhacka nötter och mandel
Blanda ihop smör, nötter, socker, mjöl och mjölk
Täck äppelskivorna med smeten
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter tills
pajen har fått en fin gyllenbrun färg
Låt svalna
Servera med förslagsvis vaniljsås eller vaniljglass
Täck äppelskivorna med smeten
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter tills
pajen har fått en fin gyllenbrun färg
Låt svalna
Servera med förslagsvis vaniljsås eller vaniljglass
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar