Med en kaksmet som kan röras ihop direkt i kastrullen som smöret smälts i.
ca 4 äpplen
1–2 msk strösocker
1–2 tsk kanel
1–2 msk strösocker
1–2 tsk kanel
Smet
125 g smör
1 ½ dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
3 ägg
125 g smör
1 ½ dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
3 ägg
Garnering
Pärlsocker
Pärlsocker
Gör så här
Skala och klyfta äpplena
Lägg dem i en smord form, ca 18 x 25 cm
Strö över socker och kanel
Smält smöret i en kastrull
Blanda ner sockret och rör om
Tillsätt resten av ingredienserna och
blanda ihop allt till en slät smet
Häll smeten över äpplena
Strö över pärlsocker
Grädda kakan längst ner i ugnen i 200 grader i 30–35 min Låt den svalna
Servera kakan förslagsvis med vaniljsås eller vispad grädde
Mums till kaffet!
Lägg dem i en smord form, ca 18 x 25 cm
Strö över socker och kanel
Smält smöret i en kastrull
Blanda ner sockret och rör om
Tillsätt resten av ingredienserna och
blanda ihop allt till en slät smet
Häll smeten över äpplena
Strö över pärlsocker
Grädda kakan längst ner i ugnen i 200 grader i 30–35 min Låt den svalna
Servera kakan förslagsvis med vaniljsås eller vispad grädde
Mums till kaffet!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar