torsdag 16 augusti 2018

Snabb äppelkaka

Med en kaksmet som kan röras ihop direkt i kastrullen som smöret smälts i.


ca 4 äpplen
1–2 msk strösocker
1–2 tsk kanel
Smet
125 g smör
1 ½ dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
3 ägg
Garnering
Pärlsocker

Gör så här 
Skala och klyfta äpplena 
Lägg dem i en smord form, ca 18 x 25 cm 
Strö över socker och kanel 
Smält smöret i en kastrull 
Blanda ner sockret och rör om 
Tillsätt resten av ingredienserna och 
blanda ihop allt till en slät smet 
Häll smeten över äpplena 
Strö över pärlsocker 
Grädda kakan längst ner i ugnen i 200 grader i 30–35 min Låt den svalna 
Servera kakan förslagsvis med vaniljsås eller vispad grädde

Mums till kaffet!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar