Vilket bär- och fruktår! Persikoträdet behövde vi spänna upp med inte bara ett spännband utan säkert 5-6 spännband.
Likaså behöver nu äppelträdens grenar stöttning.
Igår försökte jag avlasta lite från dess börda genom att baka och koka paj, marmelad och mos. Det busenkla receptet på äppelmos hittar man HÄR och receptet på äppelpajen kommer inom kort. Här och nu får ni ta del av receptet på äppelmarmelad som jag hittade på Ica.se. Håll till godo...
Äppelmarmelad med smak av karamell
500 g äpple
1,5 dl ljus sirap
0,5 citron, saften
200 g syltsocker
1 tsk kardemumma, malen
Gör så här
Skala, kärna ur och skär äpplena i små bitar
Blanda äpplen, sirap och citronsaft i en gryta
och sjud under omrörning i ca 10 minuter
och sjud under omrörning i ca 10 minuter
Tillsätt syltsocker och kardemumma och koka ytterligare 3-6 minuter
Skumma av om det behövs
Häll upp på varma och rena burkar
Förvara kallt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar