Mums, vad det var gott! Som pannkaka men ändå inte. Kan rekommenderas.
Vaniljomelett
1 portion
3 ägg
1 msk av antingen grädde, mjölk, eller vatten
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Smör eller naturell olja att steka i
1 msk av antingen grädde, mjölk, eller vatten
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Smör eller naturell olja att steka i
Gör så här
Vispa ihop alla ingredienser till omeletten i en bunke
Värm stekpannan till medelvarm
Vispa ihop alla ingredienser till omeletten i en bunke
Värm stekpannan till medelvarm
Lägg en klick smör eller olja i stekpannan och häll i hela äggsmeten
Dra med stekspaden ett par gånger mot mitten av stekpannan direkt när du har haft i smeten, låt sedan steka tills äggen nästan ”stannat” i pannan
Vik ihop omeletten och lägg på en tallri
Dra med stekspaden ett par gånger mot mitten av stekpannan direkt när du har haft i smeten, låt sedan steka tills äggen nästan ”stannat” i pannan
Vik ihop omeletten och lägg på en tallri
Servera med färsk frukt och bär
Visst är det varmt på eftermiddagarna men det har blivit en helt annan luft.
Ha en fin torsdag!
Min hjärna får inte riktigt ihop vaniljomelett men vore kul att testa. Själv har jag freestylat pannkakor under sommaren, bara jag får ro att sätta mig att blogga så kommer det ett pannkaksinlägg.
SvaraRaderaPannkakor och plättar äter vi allt för sällan numera i vår familj.
RaderaSå några nya inspirerande pannkaksrecept tas tacksamt emot :)