torsdag 23 augusti 2018

Vaniljomelett som variation till frukost

På semestern varierade jag min frukost och åt bland annat smoothie bowl och äggvitefluff. Och så åt jag vaniljomelett med färska björnbär och banan. 
Mums, vad det var gott! Som pannkaka men ändå inte. Kan rekommenderas. 


Vaniljomelett
1 portion

3 ägg
1 msk av antingen grädde, mjölk, eller vatten
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Smör eller naturell olja att steka i

Gör så här
Vispa ihop alla ingredienser till omeletten i en bunke
Värm stekpannan till medelvarm 
Lägg en klick smör eller olja i stekpannan och häll i hela äggsmeten
Dra med stekspaden ett par gånger mot mitten av stekpannan direkt när du har haft i smeten, låt sedan steka tills äggen nästan ”stannat” i pannan
Vik ihop omeletten och lägg på en tallri
Servera med färsk frukt och bär

Idag är det fjärde arbetsdagen efter semestern och när jag tittar på den somriga frukostbilden känns sommaren såå avlägsen. Det slog snabbt om till höst. 
Visst är det varmt på eftermiddagarna men det har blivit en helt annan luft.


Ha en fin torsdag!

2 kommentarer:

  1. Min hjärna får inte riktigt ihop vaniljomelett men vore kul att testa. Själv har jag freestylat pannkakor under sommaren, bara jag får ro att sätta mig att blogga så kommer det ett pannkaksinlägg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pannkakor och plättar äter vi allt för sällan numera i vår familj.
      Så några nya inspirerande pannkaksrecept tas tacksamt emot :)

      Radera