Så var semestern slut för denna gången :( Och sommaren med, tycks det.
Nu på morgonen faller regnet ner och det känns verkligen som höst.
Tur vi hann grilla en omgång igår på den sista sommardagen :)
Kycklingspett, fläskkotletter och goa tillbehör låg det på grillen.
Kycklingspett kräver lite förberedelse men det har du igen sedan när du grillar.
De går snabbt och enkelt att grilla.
Grillade kycklingspett
4 portioner
600
gram
kycklingfilé
1 klyfta vitlök
2 msk olja
1 msk japansk soja
0,5 st citron, saften
1 tsk honung, flytande
0,5 tsk salt
1 klyfta vitlök
2 msk olja
1 msk japansk soja
0,5 st citron, saften
1 tsk honung, flytande
0,5 tsk salt
Gör så här
Skär kycklingen i bitar
Blanda ihop riven vitlök med olja, soja,
citronsaft,
honung och salt direkt i en plastpåse
Lägg ner
kycklingbitarna och låt marinera minst 30 min
Lägg spetten i blöt, om du använder grillpinnar i trä,
jag använder grillpinnar i metall
Trä kycklingen på spetten
Grilla kycklingspetten runt om i ca 7-10 min
Jahopp, då var det bara att ta tjuren vid hornen och bege sig till jobbet.
Hoppas på en lugn och skonsam start på veckan :)
Ha det!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar