måndag 3 december 2018

Vegetarisk sill


Den här vegetariska varianten av inlagd senapssill med bitar av aubergine överraskar positivt både vad det gäller smak och konsistens. 
Kan rekommenderas om ni letar efter vegetariska alternativ till julbordet.

Vegetarisk senapssill

1 stor aubergine
75 g Philadelphiaost
1 msk vatten
0,5 msk rapsolja
1 msk äppelcidervinäger
1,5 msk grovkornig dijonsenap
1 tsk klassisk dijonsenap
1 msk honung
Salt
Vitpeppar
1 dl hackad dill

Gör så här
Skiva auberginen i halvcentimeter  tjocka skivor
och dela skivorna i sillstora bitar
Koka upp ordentligt med saltat vatten, lägg i auberginebitarna och låt sjuda  mjuka ca 3-4 minuter
Låt rinna av och svalna
Vispa Philadelphia mjukt, tillsätt vatten, olja, vinäger, senap och honung
Smaka av med salt och vitpeppar
Vänd ner auberginebitarna och dillen
Låt stå och dra några timmar innan servering så hinner smakerna sätta sig


2 kommentarer:

  1. Spännande med 'sill' gjord på aubergine. Jag ska testa det någon gång, kanske också testa med curryinläggning.
    Trevlig sida du har!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, Roland :)
      Curryinläggning låter ju spännande. Hojta gärna till om du testar.

      Radera