måndag 21 januari 2019

Ugnsraggmunk med lingon-cottage cheese

Lika enkelt som att göra ugnspannkaka och så slipper man oset som blir när man steker raggmunk. Och lingon blandade med keso blir ett proteinrikt tillbehör istället för fläsk. En enkel och god vegetarisk vardagsmiddag, helt enkelt. 


Ugnsraggmunk med lingon-cottage cheese 
4-6 portioner
 
900 g fast potatis
3 ägg
2 dl vetemjöl  
5 dl mjölk 
1 tsk salt
1 dl lingonsylt
 250 g keso
 
Gör så här 
Vispa ut mjölet med hälften av mjölken till en slät smet i en bunke
Vispa ner resten av mjölken, äggen och saltet
Tvätta och riv potatisen grovt (behöver inte skalas)
Krama ur vätskan och vänd genast ner potatisen i smeten
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm, 
och häll i smeten
Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 35 minuter 
eller tills ytan är knaprig och har fått vacker färg
Blanda keso med lingonsylt
Servera raggmunken med sallad och lingon-cottage cheese
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar