fredag 21 februari 2020

Fyllda svamphattar

Ett gott tillbehör eller ersättare för en köttbit. Här har jag fyllt en stor Portabello men det går även att fylla mindre champinjoner och servera på t ex en buffé.

  Fyllda svamphattar
4-8 stycken

4-8 st champinjoner
2 skivor vitt bröd 
(två dagar gammalt)
1 knippa persilja
2 vitlöksklyftor
  25 g smör
salt
peppar
1 dl parmesanost

Gör så här 
Välj ut lagom stora och fina svampar. 
Separera försiktigt skaften från hattarna 
och hacka dem.
Lägg svamphattarna i en smord ugnsform.
Salta och peppra.
Blanda svamphacket med det smulade formbrödet 
och pressad vitlök.
Stek blandningen gyllene i smör. 
Smaka av med salt och peppar 
och blanda i hackad persilja.
 Fyll hattarna med röran
och strö slutligen riven parmesanost över. 
Ugnsbaka i 175 grader i ca 10-20 minuter. 


På tallriken: 
potatisterrin från frysdisken, 
oxfilé stekt till innertemperatur 55 grader för att sedan vila till 60 grader, 
rödvinssås på flaska från kyldisken 
och så en fylld svamphatt.

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar