tisdag 3 mars 2020

Plåtmat - svamppytt

Snabbt och smidigt en vardag - allt på en plåt!
Igår samsades rotfrukter och champinjoner på plåten. Och i slutet av tiden i ugnen tillsattes kokta, sköljda bönor och ägg som knäcktes över rotfrukterna och bakades tillsammans de sista minuterna. Hur smidigt!? 
Till det hela serverades picklad rödlök och pepparrotsyoghurt.


Ringla över olja och salta och peppra rotfrukter och champinjoner och rosta i ugn i 225 grader i ca 20 minuter. Ta ut plåten och tillsätt ett paket kokta, sköljda bönor och rör om. Knäck ägg över svamppytten och låt allt baka ytterligare 5-7 minuter tills äggen har stelnat.  
Peppsrrotskrämen blandas ihop med 2 dl naturell yoghurt, 2 msk riven pepparrot och ett halvt grovrivet äpple. Salta och peppra. 
Recept på picklad rödlök, som passar som tillbehör till det mesta, hittar man HÄR.

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar