tisdag 13 april 2021

After ski med Irish coffee

Ännu ett inlägg från Ramundberget som inte blivit publicerat..

 

Efter en dag i backen är det inte fel att stanna till i baren med ski-in läge och avsluta med något gott att dricka.
Och så här i corona-tider, när man inte gärna samlas inomhus, så är det ju toppen att kunna värma sig vid eldkasar som är utplacerade bland borden vid utebaren. 

Mycket trevligt och mysigt!

Mannen drack öl
men jag föredrar något värmande.

 

 Och vill man göra en själv hemma så kommer receptet här...

Irish coffee
1 glas

4 cl Irländsk whiskey
2 tsk farinsocker, brun
Starkt nybryggt kaffe
Vispgrädde, lättvispad

Gör så här
Häll whiskey, socker och kaffe i ett glas, lämna 2 cm kvar till kanten
Rör om ordentligt så sockret löser sig
Skikta grädden över drinken som ett lock, genom att försiktigt hällagrädden på en upp och ner vänd sked, som hålls i ytskiktet
Drick och njuta av det varma kaffet genom den kalla grädden



2 kommentarer:

  1. Det är väldigt gott med en Irish coffee ibland. Just att ha farinsocker i gör det hela. Jag föredrar hårt vispad grädde så den inte löser upp sig så fort. Nu ser jag ett recept här på sidan på en sockerkaka med riven mandelmassa. Den ska jag baka idag. Kraaam Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den sockerkakan är ju saftig och god! Ha en skön eftermiddag! Kram!

      Radera