söndag 11 april 2021

Moskva gryta - ett insta inspo

Ett recept från 27 mars som ännu inte blivit publicerat...
Men nu är ordningen återställd.

Tack för receptet @elinaomickes_mat
Blåmögelosten gav grytan en fantastisk god smak 👍

Moskva gryta
6 portioner
Tillagningstid över 2 timmar

1 kg grytbitar av nöt
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 st hela saltgurkor
1 tsk paprika pulver
1/2 tsk cayennepeppar
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
3 msk vetemjöl
1 köttbuljongtärning
vatten
ca 150 g tärnad blåmögelost
2 dl smetana
smör till stekning

Till servering
Tärnad saltgurka
blåmögelost
hackad persilja
ris, kokt potatis eller potatismos

Gör så här
Skär eventuellt grytbitarna i mindre bitar.
Skala och hacka lök och vitlök.
Tärna saltgurkorna.
Bryn köttet omgångar tillsammans med smör
och ställ åt sidan.
Hetta upp en gryta och stek lök, vitlök och saltgurka tills löken mjuknat.
Addera paprika pulver, cayennepeppar,
salt och peppar i grytan och fräs i ca 1 minut.
Lägg köttet i grytan, pudra över vetemjöl och smula över buljongtärningen
och häll på vatten så köttet täcks.
Låt koka upp och tillsätt sedan blåmögelost och smetana.
Sänk värmen och låt grytan sjuda i ca 1,5-2 timmar.

Servera grytan med tärnad saltgurka, blåmögelost, hackad persilja,
ris, kokt potatis eller mos.


4 kommentarer:

  1. det där låter verkligen gott. Saltgurka, blåmögelost och smetana. Det vattnas i munnen. Jag vill ju som sagt inte gärna äta nötkött men älg kan jag tänka mig ibland så det borde ju funka lika bra. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  2. Garvar här. Jag läste mos-kvarg-gryta och tyckte det lät spännande.

    SvaraRadera