lördag 10 april 2021

Kall potatissallad med vitkål, morot, apelsin och chili creme fraiche till grillat

Fortsätter även idag på temat laga mat med slattar efter påsk.
Men idag har jag komponerat ihop mitt eget recept :)  som blev en potatissallad till grillat. Soligt och fint grillväder idag, men det blåser...
Men precis som i påskas
, så valde vi ändå att äta ute. Smakar ju bäst så :)  Trevlig helg!


Kall potatissallad med vitkål, morot, apelsin
och lätt creme fraiche paprika & chili
4 port

300 g potatis, kokt, kall, fast
100 g vitkål
2 morötter
1 apelsin, filéer och saft
1,5 dl lätt creme fraiche paprika & chili
0,5 dl majonnäs
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 tsk mango balsamico

Gör så här
Strimla vitkål och morot fint.
Tärna potatisen.
Filea apelsinen och skär i mindre småbitar.
Blanda vitkål, morot, potatis och apelsin i en bunke.
Pressa ur saften ur resterna av apelsinen ner i bunken.
Blanda ner creme fraiche, majonnäs och balsamico. 
Salta och peppra.
Blanda om noga och låt stå i kylen en stund innan servering, gärna några timmar.
Servera förslagsvis till grillat.


2 kommentarer:

  1. Vad smart! Vi skulle ha grillat idag men eftersom det blåste så mycket så sparar vi till en annan dag. Då ska jag testa din goda potatissallad. Kraaaam Pia

    SvaraRadera