lördag 15 maj 2021

Knäckig rabarberpaj


Alltså, hur många knäckiga rabarberpajer har jag inte bakat under åren!?
Och så finns det inte ett enda recept här på bloggen... 
Men ordningen är nu återställd :)


1 liter skivade rabarber
125 g smör, rumsvarmt
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1,5 dl rårörsocker
0,5 dl ljus sirap
Till servering
Vaniljsås

Gör så här
Sätt ugnen på 200°.
Lägg rabarbern i en pajform.
Blanda smör, mjöl, havregryn och socker till en grynig deg.

Ringla sirapen över rabarbern och smula över degen.
Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.


4 kommentarer:

  1. Åh det är så gott! Känns lite sommarfeeling hos dig idag!
    Kram Kajsa

    SvaraRadera
  2. Gott jag bakade en paj igår med kokos, mandelmassa och rabarber. Blev riktigt bra. Kommer på bloggen inom kort. Kraaaam Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter gott! Jag håller utkik efter receptet :)

      Radera