Krispiga tortillachips, kryddiga belugalinser, fräsch tomatsalsa och krämig ärtguacamole. Serverad med en kall öl. Ett hett tips till morgondagens fredagsmys!
2 dl belugalinser 1 msk rapsolja 1 tsk chiliflakes 1 msk tacokrydda Västerbottenost, rivenPico de Gallo 3 tomater 1 rödlök 1 jalapeños, eller fler efter smak1 kruka koriander 1 tsk salt 1 lime 3 msk rapsoljasvartpeppar Ärtguacamole 300 g gröna ärter, frysta tinade 1 dl crème fraiche 2 vitlöksklyftor2 msk citronsaft 0.5 dl olja, eller mer 1 tsk saltServera med 0,5 gurka 1 burk majs, liten1 burk tacosås, het 1 burk lätt crème fraiche paprika chili Gör så här Nachoplåt:
Koka belugalinserna enligt anvisning på förpackningen. De ska ha en
liten kärna kvar. Stek sedan i en stekpanna i lite olja och krydda med
tacokrydda och chiliflakes. De ska bli lite krispiga. Sätt
ugnen på 175 grader varmluft. Häll ut nachos på en ugnsplåt och strö
över linserna jämnt. Fördela den rivna osten över chipsen och ställ in i
ugnen 5-10 minuter till osten smält. Pico
de Gallo: Finhacka tomat, rödlök, jalapeños, koriander - blanda i en
skål med saften från limen och tillsätt oljan. Smaka av med salt och
svartpeppar. Mixa ingredienserna till guacamolen. Finhacka gurkan och häll av majsen.
Toppa nachoplåten med guacamole, majs, gurka, pico de gallo, tacosås och crème fraiche paprika chili. Ät och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar