måndag 23 maj 2022

Stroganoff med rökt skinka

Falukorv brukar alltid finnas hemma i frysen. Är det så hos dig med?
Men härom dagen när planen var att laga korvstroganoff fanns det plötsligt ingen falukorv i frysen. Då fick jag tänka om och ta vad som fanns och jag hittade ett paket med rökt skinka. Ett paket med skinkspill som passar till t ex skinksås eller pizza och som jag nu vet även passar i en stroganoff. Enkel och god vardagsmat.


Stroganoff med rökt skinka
4 portioner

500 g rökt skinka
1 gul lök
2 msk tomatpuré
0,5 dl chilisås
3 dl vispgrädde
(går bra att byta mot matlagningsgrädde)

salt och peppar efter smak
smör att steka i
ev persilja

Gör så här
Skiva skinkan i centimeterstora stavar.
Finhacka löken.

Stek skinkan på rätt hög värme
så att den får ordentligt med färg.
Sänk värmen och tillsätt löken
och låt den steka med tills den är mjuk.

Blanda i tomatpurén och stek med en minut,
på det sättet får du ut mer smak av tomatpurén.

Blanda i chilisås och vispgrädde och låt koka upp.
Smaka av med salt och peppar.
 
Strö gärna över lite hackad persilja och servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar