Det blev kyckling till middag idag. En italiensk kycklinggratäng.
Ett tips från @lizbeth_axelsson. Mycket gott!
4 portioner
600 gram kycklingfilé
1 msk soja
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
150 g småtomater
1,5 dl riven parmesanost
100 g fetaost
Sås
2,5 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
2,5 dl vispgrädde
1 msk majsstärkelse
185 g röd tomatpesto
2 msk tomatpuré
0,5 kruka basilika
2 krm salt
2 krm peppar
Garnering
Några basilika blad
Tillbehör
Pasta
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär kycklingen i bitar och blanda dem med soja.
Bryn dem i smör.
Salta och peppra.
Lägg dem i en gratängform tillsammans med tomaterna.
Sås: Blanda alla ingredienser till såsen
och låt den få ett uppkok under omrörning.
Häll såsen över kycklingen.
Strö parmesanost och smulad fetaost över gratängen.
Gratinera cirka 20 minuter.
Garnera med basilikablad.
Servera gratängen med pasta.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär kycklingen i bitar och blanda dem med soja.
Bryn dem i smör.
Salta och peppra.
Lägg dem i en gratängform tillsammans med tomaterna.
Sås: Blanda alla ingredienser till såsen
och låt den få ett uppkok under omrörning.
Häll såsen över kycklingen.
Strö parmesanost och smulad fetaost över gratängen.
Gratinera cirka 20 minuter.
Garnera med basilikablad.
Servera gratängen med pasta.
Tack för fredagsmiddagstips. Kraaam Pia
SvaraRaderaHoppas det smakar :) Kram
Radera