Sillsallad är en klassiker som jag absolut vill ha med på mitt julbord. I dag gör jag den efter Leif Mannerströms farmors recept från Mannerströms julkokbok.
8 bufféportioner
4 urvattnade sillfiléer [ca 200 g]
200 g rödbeta, kokta, inlagda
1 rödlök
1 äpple
1 saltgurka
2 kalla, kokta potatisar, medelstora
1 krm malen nejlika
salt (efter smak)
peppar (efter smak)
200 g rödbeta, kokta, inlagda
1 rödlök
1 äpple
1 saltgurka
2 kalla, kokta potatisar, medelstora
1 krm malen nejlika
salt (efter smak)
peppar (efter smak)
Till garnering
grädde, vispad
rödbetsskott
grönkål
Gör så här
Häll av spadet från sillen och skär den i strimlor.
Skiva rödbetorna och skär dem sedan i strimlor.
Skala och strimla rödlöken.
Kärna ur och skiva äpplet.
Skär det i strimlor.
Skär saltgurka och potatis i små tärningar.
Blanda ihop alla ingredienser till salladen.
Krydda med kryddnejlika.
Smaka av med salt och peppar.
grädde, vispad
rödbetsskott
grönkål
Gör så här
Häll av spadet från sillen och skär den i strimlor.
Skiva rödbetorna och skär dem sedan i strimlor.
Skala och strimla rödlöken.
Kärna ur och skiva äpplet.
Skär det i strimlor.
Skär saltgurka och potatis i små tärningar.
Blanda ihop alla ingredienser till salladen.
Krydda med kryddnejlika.
Smaka av med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar