Startar upp det nya året med fisk till middag. Lagas snabbt och enkelt direkt i såsen.
4 portioner
600 g rödspätta
En kvist små tomater
Dillsås
2 krukor dill
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
Saften från en halv citron
50 g finriven parmesanost
Tillbehör
Kokt potatis
Gör så här
Rulla rödspättafiléerna och lägg i en ugnsform.
Salta och peppra.
Hacka dillen och blanda med grädde, vatten, smulad buljongtärning,
citronsaft och parmesanost.
Sätt ugnen på 200 grader.
Häll dillsåsen över fisken i formen.
Tillaga i ugn ca 20 minuter,
efter halva tiden lägger du på tomaterna, gärna med kvisten kvar.
Servera fisken med kokt potatis.
600 g rödspätta
En kvist små tomater
Dillsås
2 krukor dill
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
Saften från en halv citron
50 g finriven parmesanost
Tillbehör
Kokt potatis
Gör så här
Rulla rödspättafiléerna och lägg i en ugnsform.
Salta och peppra.
Hacka dillen och blanda med grädde, vatten, smulad buljongtärning,
citronsaft och parmesanost.
Sätt ugnen på 200 grader.
Häll dillsåsen över fisken i formen.
Tillaga i ugn ca 20 minuter,
efter halva tiden lägger du på tomaterna, gärna med kvisten kvar.
Servera fisken med kokt potatis.
En bra - och god - början på året. Med rödspätta kan man göra mycket gott, som i det här receptet.
SvaraRaderaTvå flugor i en smäll, både gott och bra, och rödspätta är ju verkligen toppen vardagsmat, snabbt och enkelt att tillaga.
Radera