Lagade en verkligen god fisk- och skaldjursgryta förra veckan.
Och här kommer receptet på den.
Ha en fin start på veckan!
4 portioner
2 msk flytande margarin
1 röd lök hackad
3 klyftor vitlök pressade
150 g paprika, gul,röd och grön, i bitar
1 lagerblad
400 g kokosmjölk
2,5 dl matlagningsgrädde 15%
1 dl krossade tomater
2 fiskbuljongtärning
1,5 dl vatten
1 krm malen svartpeppar
300 g fisk, tärnad 3x3 cm
100 g räkor skalade
50 g salladslök
1 lime, saften av
1 röd lök hackad
3 klyftor vitlök pressade
150 g paprika, gul,röd och grön, i bitar
1 lagerblad
400 g kokosmjölk
2,5 dl matlagningsgrädde 15%
1 dl krossade tomater
2 fiskbuljongtärning
1,5 dl vatten
1 krm malen svartpeppar
300 g fisk, tärnad 3x3 cm
100 g räkor skalade
50 g salladslök
1 lime, saften av
Gör så här
Värm matfett i en gryta och fräs lök, vitlök, paprika, lagerblad,
och svartpeppar ett par minuter.
Värm matfett i en gryta och fräs lök, vitlök, paprika, lagerblad,
och svartpeppar ett par minuter.
Häll på kokosmjölk, Milda Mat 15%, tomatkross, Knorr buljongtärningar
och lite vatten. Låt såsen sjuda i 5 minuter. Hit går att förbereda
dagen före.
Lägg i fisken och sjud ca 2 minuter under lock.
Toppa grytan med räkor, salladslök och lite pressad lime.
Låt allt bli varmt.
Servera med kokt ris
eller
ett gott hembakt bröd.
Låt allt bli varmt.
Servera med kokt ris
eller
ett gott hembakt bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar