söndag 20 oktober 2024

Fiskgryta med kokosmjölk och krossade tomater

Lagade en verkligen god fisk- och skaldjursgryta förra veckan.
Och här kommer receptet på den.

Ha en fin start på veckan!



4 portioner
 
2 msk flytande margarin
1 röd lök hackad
3 klyftor vitlök pressade
150 g paprika, gul,röd och grön, i bitar
1 lagerblad
400 g kokosmjölk
2,5 dl matlagningsgrädde 15%
1 dl krossade tomater
2 fiskbuljongtärning
1,5 dl vatten
1 krm malen svartpeppar
300 g fisk, tärnad 3x3 cm
100 g räkor skalade
50 g salladslök
1 lime, saften av
 
Gör så här
Värm matfett i en gryta och fräs lök, vitlök, paprika, lagerblad,
och svartpeppar ett par minuter.
 Häll på kokosmjölk, Milda Mat 15%, tomatkross, Knorr buljongtärningar och lite vatten. Låt såsen sjuda i 5 minuter. Hit går att förbereda dagen före.
 Lägg i fisken och sjud ca 2 minuter under lock.
 Toppa grytan med räkor, salladslök och lite pressad lime.
Låt allt bli varmt.
Servera med kokt ris
eller
ett gott hembakt bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar