En god sås kan förvandla vilken rätt som helst till en riktig festlig
rätt! Idag är det en purjolökssås som blir kompis med smörstekt torskrygg på tallriken.
Och ihop med kokt ägg,
gröna små ärtor och kokt potatis är måltiden komplett.
4 portioner
600 g torskrygg
Smör
1 msk salt
1 tsk svartpeppar0,5 purjolök
0,5 msk rapsolja
2,5 dl matlagningsgrädde
0,5 fiskbuljongtärning
2 msk vatten
2 tsk majsstärkelse
salt
peppar
250 g frysta gröna små ärtor
4 kokta ägg
Gör så här
Bryn torskryggen runt om. Salta och peppra.
När fisken fått fin stekyta, stick in en stektermometer
i mitten av fisken, innertemperaturen ska vara 56 grader.
Tänk på att fisken fortsätter att tillagas även efter att den tagits ur stekpannan.
Får du inte upp innertemperaturen till 56 grader i mitten av fisken, innertemperaturen ska vara 56 grader.
Tänk på att fisken fortsätter att tillagas även efter att den tagits ur stekpannan.
kan fisken fortsättas att tillagas i ugn i 125 grader.
Värm såsen försiktigt och servera den med torsk, ägg, potatis och ärtor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar