Har ni testat potatisbullar i muffinsform? Jag testade och gjorde potatiskorgar fyllda med avokadokräm och serverade till biff och bea. Ett gott och enkelt sätt att servera potatis på.
Tänker att de även kan funka på en buffé med olika röror att välja mellan.
Böcklingröra med äpple
120 g böcklingpastej på tub
60 g grekisk yoghurt
Hackad gräslök
Finhackat äpple
Kalles kaviarröra
2 kokt ägg
60 g Kalles kaviar
80 g Kesella naturell
Hackad gräslök
Svartpeppar
Gubbröra med ansjovis
2 kokta ägg
40 g ansjovisfilé
2 msk kaffegrädde
2 msk vatten
40 g kokt potatis
Hackad gräslök
Svartpeppar
Biff med krispiga potatiskorgar med avokadokräm
och snabb bea
och snabb bea
4 skivor ryggbiff, ca 150-200 g/st
3 msk smör
1 klyfta vitlök
3-4 kvistar färsk timjan
8 potatisbullar
1 bananschalottenlök
0,5 dl crème fraîche
vitvinsvinäger (några droppar)
salt
svartpeppar, nymalen
1,5 tsk dragonvinäger
1,5 dl rapsolja, rumsvarm
1 tsk torkad dragon
salt
3 msk smör
1 klyfta vitlök
3-4 kvistar färsk timjan
8 potatisbullar
Avokadokräm
3-4 avokador1 bananschalottenlök
0,5 dl crème fraîche
vitvinsvinäger (några droppar)
salt
svartpeppar, nymalen
Snabb bearnaisesås
1 ägg, rumsvarmt (stort, hela äggulan och lite äggvita)1,5 tsk dragonvinäger
1,5 dl rapsolja, rumsvarm
1 tsk torkad dragon
salt
Gör så här
Sätt ugnen på 220 grader.
Placera tinade potatisbullar på en muffinsplåt.
Grädda i ugnen ca 10 minuter tills de mjuknat.
Ta ut plåten och tryck till bullarna ner i muffinsplåten
så att det blir som små korgar av potatisbullarna.
Grädda klart i ca 7-10 minuter tills de är frasiga.
Skala och finhacka schalottenlöken och mosa avokadon.
Blanda samman med crème fraiche och några droppar vitvinsvinäger.
Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Rör till en fin avokadokräm. Ställ svalt.
Vispa fluffigt ihop äggula, lite vita (ca 1 msk) och dragonvinäger.
Tillsätt oljan droppvis under konstant vispning
tills den tjocknar och blir till en fluffig majonnäs.
Smaka av med salt och torkad dragon.
Hetta upp en stekpanna med smör.
Stek köttet i smöret, ca 2-3 minuter.
Lägg i en krossad vitlöksklyfta och färsk timjan,
ös med smöret under stekningen.
Ta upp köttet när innertemperaturen är 52-53 grader.
Peppra och låt vila några minuter.
Servera köttet med potatiskorgar fyllda med avokadokräm och bea vid sidan om.
Sätt ugnen på 220 grader.
Placera tinade potatisbullar på en muffinsplåt.
Grädda i ugnen ca 10 minuter tills de mjuknat.
Ta ut plåten och tryck till bullarna ner i muffinsplåten
så att det blir som små korgar av potatisbullarna.
Grädda klart i ca 7-10 minuter tills de är frasiga.
Skala och finhacka schalottenlöken och mosa avokadon.
Blanda samman med crème fraiche och några droppar vitvinsvinäger.
Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Rör till en fin avokadokräm. Ställ svalt.
Vispa fluffigt ihop äggula, lite vita (ca 1 msk) och dragonvinäger.
Tillsätt oljan droppvis under konstant vispning
tills den tjocknar och blir till en fluffig majonnäs.
Smaka av med salt och torkad dragon.
Hetta upp en stekpanna med smör.
Stek köttet i smöret, ca 2-3 minuter.
Lägg i en krossad vitlöksklyfta och färsk timjan,
ös med smöret under stekningen.
Ta upp köttet när innertemperaturen är 52-53 grader.
Peppra och låt vila några minuter.
Servera köttet med potatiskorgar fyllda med avokadokräm och bea vid sidan om.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar