lördag 25 januari 2025

Potatisbullar i muffinsform med avokadokräm till biff och bea men också på buffén med olika röror att välja

Har ni testat potatisbullar i muffinsform? Jag testade och gjorde potatiskorgar fyllda med avokadokräm och serverade till biff och bea. Ett gott och enkelt sätt att servera potatis på.

 Tänker att de även kan funka på en buffé med olika röror att välja mellan. 


Böcklingröra med äpple
  120 g böcklingpastej på tub
60 g grekisk yoghurt
Hackad gräslök
Finhackat äpple
 
 Kalles kaviarröra
  2 kokt ägg
60 g Kalles kaviar
80 g Kesella naturell
Hackad gräslök
Svartpeppar
 
  Gubbröra med ansjovis
  2 kokta ägg
40 g ansjovisfilé
  2 msk kaffegrädde
  2 msk vatten
40 g kokt potatis
Hackad gräslök
Svartpeppar
 
 
 Biff med krispiga potatiskorgar med avokadokräm
och snabb bea

 

 
4 skivor ryggbiff, ca 150-200 g/st
3 msk smör
1 klyfta vitlök

3-4 kvistar färsk timjan

8 potatisbullar

Avokadokräm

3-4 avokador
1 bananschalottenlök
0,5 dl crème fraîche
vitvinsvinäger (några droppar)
salt

svartpeppar, nymalen

Snabb bearnaisesås

1 ägg, rumsvarmt (stort, hela äggulan och lite äggvita)
1,5 tsk dragonvinäger
1,5 dl rapsolja, rumsvarm
1 tsk torkad dragon

salt
 
Gör så här
Sätt ugnen på 220 grader.

Placera tinade potatisbullar på en muffinsplåt.
Grädda i ugnen ca 10 minuter tills de mjuknat.
Ta ut plåten och tryck till bullarna ner i muffinsplåten
så att det blir som små korgar av potatisbullarna.
Grädda klart i ca 7-10 minuter tills de är frasiga.

Skala och finhacka schalottenlöken och mosa avokadon.
Blanda samman med crème fraiche och några droppar vitvinsvinäger.
Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Rör till en fin avokadokräm. Ställ svalt.

Vispa fluffigt ihop äggula, lite vita (ca 1 msk) och dragonvinäger.
Tillsätt oljan droppvis under konstant vispning
tills den tjocknar och blir till en fluffig majonnäs.
Smaka av med salt och torkad dragon.

Hetta upp en stekpanna med smör.
Stek köttet i smöret, ca 2-3 minuter.
Lägg i en krossad vitlöksklyfta och färsk timjan,
ös med smöret under stekningen.
Ta upp köttet när innertemperaturen är 52-53 grader.
Peppra och låt vila några minuter.

Servera köttet med potatiskorgar fyllda med avokadokräm och bea vid sidan om.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar