Fisksoppa med morötter, lök och potatis är mättande och en perfekt rätt när man känner sig hängig och inte har någon större matlust. Buljongen får god smak av buljongtärningar som också gör att soppan blir riktigt snabb att laga till.
4 portioner
300 g blandad fiskfilé
(t ex lax, spätta, torsk)
2 l vatten
2 fiskbuljongtärningar,
eller motsvarande mängd fond
1 gul lök
3 morötter
4 potatisar
1 msk olja
1,5 dl risoni
Salt och peppar
Gör så här
Koka upp buljongen.
Skala och hacka löken.
Skala och skär morötter och potatisar i tärningar.
Hetta upp olja i en kastrull och stek lök och grönsaker tills de mjuknat lite.
Häll i buljongen i kastrullen och koka i ca 20 minuter.
Tillsätt risonin och låt koka med när 10 minuter återstår av koktiden.
Smaka av med salt och peppar.
Skär fisken i små bitar.
Lägg ner fiskbitarna i soppan
och låt dem sjud med de sista 5 minuterna av koktiden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar