söndag 1 juni 2025

Kikärtscurry med kokt ägg - perfekt mat till matlådan

Kikärtscurry är en perfekt vardagsrätt för i stort sett alla eftersom den är snabblagad, billig och vegetarisk. Och dessutom lämplig att laga lite extra av då den också passar i matlådan.
Ett recept inspirerat av matmagasinet "Ät och laga mer Ren mat".

 

4 portioner 

400 g kikärtor, avrunna
2 gula lökar, finhackade
ca 2 msk röd currypasta
1 tsk socker
2 dl kokosmjölk
0,5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2oo g babyspenat
4 kokta ägg
ett gott bröd, naan-bröd eller annat plattbröd

Gör så här
Fräs löken i olja så den blir fint gyllenbrun.

Tillsätt currypastan och fräs i 1 minut.
Tillsätt socker
, kikärtor, kokosmjölk, vatten och smula i buljongtärningen.
Koka upp och låt sjuda sakta i 10 minuter.
 Blanda ner spenaten och låt puttra med ca 2 minuter så den får sjunka ihop.
Servera med ägghalvor och bröd.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar