torsdag 3 juni 2021

Kikärtsgryta med ris till matlådan

Det är alldeles tomt med matlådor i frysen här hemma, så igår när det var dags för lunch på hemmakontoret tog jag och lagade en snabb kikärtsgryta som jag åt av och sedan fryste in i matlådor. Alltid bra att ha när det inte blir några middagsrester.


4 port ris (eller annat gryn)
1 gul lök
380 g kikärtor
400 ml kokosmjölk
4 tomater
1 msk olja
1 msk curry
1 tsk spiskummin
1 vitlöksklyfta
 0,5 msk majsstärkelse 
salt
svartpeppar 
 
Gör så här
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Skala och skär löken i grova bitar.
Fräs den i oljan med curry, spiskummin
och pressad vitlök i en gryta eller kastrull.
Häll kikärtorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten
och låt rinna av.
Häll i dem och kokosmjölken och låt koka upp.
Blanda majsstärkelse med lite vatten och häll i grytan.
Låt koka upp.


 
 

Idag är det fiskgryta i min matlåda. Vad kommer du att äta till lunch?
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar