Kikärtsgryta med ingefära och apelsin.
4 portioner
2 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
2 msk finriven ingefära
2 tsk sambal oelek
3 dl vatten
1 burk kokosmjölk
1,5 msk grönsaksfond
Saften från 1 apelsin
2 förp kokta kikärtor, ca 800 g
70 g ruccola
Tillbehör
1 msk rostade sesamfrön frön
Tunnbröd
Gör så här
Skala och finhacka lök och vitlök.
Skala och skär morötterna i bitar.
Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull.
Tillsätt morot, ingefära och sambal.
Fräs någon minut till.
Häll på vatten kokosmjölk, fond och apelsinsaft.
Sjud grytan i ca 5 minuter.
Smaka av med salt.
Vänd ner avsköljda kikärtor och ruccola.
Låt allt bli varmt.
Strö över sesamfrön och servera med tunnbröd.
Det där ser riktigt gott ut. Härliga färger. Kram Pia
SvaraRaderaMan behöver verkligen omge sig med så mycket färg som möjligt nu, både utvärtes och invärtes, för att inte deppa ihop precis. Kram
Radera