Någon mer än jag som börjat förbereda inför advent? Advent
är ju en mysig tid. Jag tycker till och med att tiden innan jul är
snäppet mysigare än själva julen. Festligheterna sprids ut över en
längre tid och man går på mingel och
dricker glögg en helg, går på marknad och äter julbord en annan och
bakar och äter gotter en tredje, typ :)
Idag har jag börjat förbereda inför advent med att sätta upp ljusslingor på balkongen. Provlagat några nya mingelrätter som kan passa till glöggmyset. Och
så har jag köpt de första hyacinterna, för att de ska hinna slå ut och sprida en härlig doft ihop med glögg, pepparkakor och stearin här hemma i advent. Såå mysigt!
Första receptet ut till glöggmyset är små sötsalta bollar gjorda av salt jorsnötssmör och söta digestivekex. Ett tips när man ska forma smeten till små bollar är att ta några droppar vatten i handen för att få smeten att hålla ihop bättre när man rullar den.
Sötsalta nötbollar
ca 24 st
10 digestivekex
100 g jordnötssmör
1 tsk kinesisk soja
1 tsk kinesisk soja
100 g salta jordnötter
Gör så här
Krossa kexen i en mortel.
Krossa kexen i en mortel.
Blanda smulorna med jordnötssmör och soja.
Forma smeten till runda bollar. Hacka nötterna.
Rulla bollarna i nöthacket
och ställ in dem i kylen för att stelna i ca 2 timmar.
Forma smeten till runda bollar. Hacka nötterna.
Rulla bollarna i nöthacket
och ställ in dem i kylen för att stelna i ca 2 timmar.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar