Jag fixade lite smått och gott plock till glöggen i helgen. Salta rösti med smak av Janssons frestelse, söta krustader med apelsinpannacotta, crostini med rökt lax och syrligt äpple och sötsalta nötbollar. Smaker som alla passar perfekt till den kryddiga glöggen
Idag får ni recept på krispiga rösti med ansjovis, toppade med smetana, rödlök och gräslök. Receptet på sötsalta nötbollar hittar ni här. De andra två recepten kommer inom kort.
1 rödlök
1 knippa gräslök
5 stora potatisar, mjölig sort
3 msk rapsolja
0,5 krm nymald svartpeppar
Tillbehör
2 dl smetana
Gör så här
Låt ansjovisfiléerna rinna av, men spara spadet.
Skala och finhacka löken. Klipp eller finhacka gräslöken.
Skala
och riv potatisen på den grövsta sidan av rivjärnet.
Forma den till 12
små kakor.
Stek dem i olja i 1-2 min på varje sida, platta till dem med
stekspaden.
Efterstek på svag värme i ca 5 min tills potatisen är mjuk.
Ringla
över ansjovisspad och lägg en ansjovisfilé på varje rösti.
Toppa med
rödlök och gräslök. Krydda med peppar. Servera med smetana.
Ni hittar mer enkelt plock till glöggminglet via denna länk.



Inga kommentarer:
Skicka en kommentar