En kall variant på 70-talsklassikern varma päron med After Eight.
Här med tärnade päron och grädde smaksatt med After Eight som spritsas över päronen.
8 portioner
8 päronhalvor, 2 små burkar 400 gram styck
eller 1 stor burk konserverade päron ca 800 gram
200 gram mintchoklad, typ After Eight
3 dl vispgrädde
4 jordgubbar eller andra bär till garnering
Gör så här
Värm grädden så den sjuder utan att koka upp. Sätt åt sidan.
Lägg 12 bitar mintchoklad i en bunke.
Häll över den heta grädden och rör tills mintchokladen löst upp sig.
Låt grädden svalna och ställ övertäckt i kylen att kallna minst en timme.
Skär päronen i tärningar.
Hit kan du förbereda och ha päron och grädde i kylen.
Servering
Vispa grädden hård.
Lägg över grädden i en spritspåse om du vill spritsa ut den.
Annars går det bra att bara skeda över den.
Fördela päronen i 8 glas/skålar.
Fördela grädden över päronen med sprits eller som du vill.
Garnera med 1 bit mintchoklad,
nedstoppad i grädden.
Skölj jordgubbar. Lämna bladen kvar. Skär i skivor.
Garnera med 1 skiva jordgubbe.
eller 1 stor burk konserverade päron ca 800 gram
200 gram mintchoklad, typ After Eight
3 dl vispgrädde
4 jordgubbar eller andra bär till garnering
Gör så här
Värm grädden så den sjuder utan att koka upp. Sätt åt sidan.
Lägg 12 bitar mintchoklad i en bunke.
Häll över den heta grädden och rör tills mintchokladen löst upp sig.
Låt grädden svalna och ställ övertäckt i kylen att kallna minst en timme.
Skär päronen i tärningar.
Hit kan du förbereda och ha päron och grädde i kylen.
Servering
Vispa grädden hård.
Lägg över grädden i en spritspåse om du vill spritsa ut den.
Annars går det bra att bara skeda över den.
Fördela päronen i 8 glas/skålar.
Fördela grädden över päronen med sprits eller som du vill.
Garnera med 1 bit mintchoklad,
nedstoppad i grädden.
Skölj jordgubbar. Lämna bladen kvar. Skär i skivor.
Garnera med 1 skiva jordgubbe.


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar