söndag 16 november 2025

Päron med mintchokladgrädde - After Eight

En kall variant på 70-talsklassikern varma päron med After Eight. 
Här med tärnade päron och grädde smaksatt med After Eight som spritsas över päronen.

8 portioner 

8 päronhalvor, 2 små burkar 400 gram styck 
eller 1 stor burk konserverade päron ca 800 gram

200 gram mintchoklad, typ After Eight
3 dl vispgrädde
4 jordgubbar eller andra bär till garnering 

Gör så här
Värm grädden så den sjuder utan att koka upp. Sätt åt sidan.

Lägg 12 bitar mintchoklad i en bunke.
Häll över den heta grädden och rör tills mintchokladen löst upp sig.
Låt grädden svalna och ställ övertäckt i kylen att kallna minst en timme.
Skär päronen i tärningar.
Hit kan du förbereda och ha päron och grädde i kylen.

Servering
Vispa grädden hård.

Lägg över grädden i en spritspåse om du vill spritsa ut den. 
Annars går det bra att bara skeda över den.

Fördela päronen i 8 glas/skålar.
Fördela grädden över päronen med sprits eller som du vill.
Garnera med 1 bit mintchoklad,
nedstoppad i grädden.

Skölj jordgubbar. Lämna bladen kvar. Skär i skivor. 
Garnera med 1 skiva jordgubbe. 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar