En kall variant på 70-talsklassikern varma päron med After Eight.
Här med tärnade päron och grädde smaksatt med After Eight som spritsas över päronen.
8 portioner
8 päronhalvor, 2 små burkar 400 gram styck
eller 1 stor burk konserverade päron ca 800 gram
200 gram mintchoklad, typ After Eight
3 dl vispgrädde
4 jordgubbar eller andra bär till garnering
Gör så här
Värm grädden så den sjuder utan att koka upp. Sätt åt sidan.
Lägg 12 bitar mintchoklad i en bunke.
Häll över den heta grädden och rör tills mintchokladen löst upp sig.
Låt grädden svalna och ställ övertäckt i kylen att kallna minst en timme.
Skär päronen i tärningar.
Hit kan du förbereda och ha päron och grädde i kylen.
Servering
Vispa grädden hård.
Lägg över grädden i en spritspåse om du vill spritsa ut den.
Annars går det bra att bara skeda över den.
Fördela päronen i 8 glas/skålar.
Fördela grädden över päronen med sprits eller som du vill.
Garnera med 1 bit mintchoklad,
nedstoppad i grädden.
Skölj jordgubbar. Lämna bladen kvar. Skär i skivor.
Garnera med 1 skiva jordgubbe.
eller 1 stor burk konserverade päron ca 800 gram
200 gram mintchoklad, typ After Eight
3 dl vispgrädde
4 jordgubbar eller andra bär till garnering
Gör så här
Värm grädden så den sjuder utan att koka upp. Sätt åt sidan.
Lägg 12 bitar mintchoklad i en bunke.
Häll över den heta grädden och rör tills mintchokladen löst upp sig.
Låt grädden svalna och ställ övertäckt i kylen att kallna minst en timme.
Skär päronen i tärningar.
Hit kan du förbereda och ha päron och grädde i kylen.
Servering
Vispa grädden hård.
Lägg över grädden i en spritspåse om du vill spritsa ut den.
Annars går det bra att bara skeda över den.
Fördela päronen i 8 glas/skålar.
Fördela grädden över päronen med sprits eller som du vill.
Garnera med 1 bit mintchoklad,
nedstoppad i grädden.
Skölj jordgubbar. Lämna bladen kvar. Skär i skivor.
Garnera med 1 skiva jordgubbe.


Mums. Jag minns en gång när jag skulle bjuda på after eight på päron och då blev det strömlöst. Det här var ju ett spännande alternativ. Kraaam Pia
SvaraRaderaHar man bara vispat grädden i förväg (som om det kniper även går att vispa för hand) så går ju denna variant att servera även om strömmen går 😁
Radera