Lösningen för att matlagningen till vardags inte ska kännas så jobbig och vara så tidskrävande tror jag är planering. När jag ska handla mat har jag i stora drag tänkt igenom vad jag ska laga för maträtter under en vecka och jag har tittat i mina skåp vad som finns hemma och vad jag måste komplettera med, innan jag åker till affären. På så sätt slipper jag stå i affären och fundera på vad vi ska äta, jag undviker att få dubbletter av något i skåpen och jag har ingredienser hemma till maträtterna jag tänker laga. Men även om jag gillar att laga mat och gärna planerar min matlagning i förväg vill jag inte stå i timtal vid spisen en vardagskväll efter jobbet, därför uppskattar ja recept som är enkla och går snabbt att tilllaga. Jamie Oliver har samlat 50 helt nyskapade recept i en bok, där han dessutom lär ut knep hur man lagar recepten på under 30 minuter. En bok helt i min smak!
Genom att planera sin matlagning sparar vi inte bara tid utan vi minskar även risken att behöva slänga mat i onödan. Vi slänger på tok för mycket mat, så planera och ta tillvara på allt du handlar. Släng inte maten utan Ta makten över matresterna och använd dem t ex i en lunchlåda.
Se det som en utmaning att laga något av det som håller på att bli
gammalt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar