måndag 4 mars 2013

Laxbiffar med limeaioli, ett LCHF-recept

Idag testade jag ytterligare ett LCHF-recept,  nämligen
laxbiffar med limeaioli. Eftersom jag tror  mer på tallriksmodellen än olika dieter så serverade jag även potatis till laxbiffarna. Ett annat diet-recept jag är nyfiken på är ett GI-recept, fiskgratäng med stuvad purjolök. En GI-diet  innehåller precis som LCHF-kost få kolhydrater men jämfört med LCHF rekommenderas mer protein och mindre fett.

Laxbiffar
4 portioner
 
4 laxfiléer
1 ägg
1 hackad gul lök
1 lime, rivet skal och saften
1 urkärnad röd chilipeppar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör
 
Gör så här
Mixa allt med matberedare eller stavmixer till färs
Forma färsen till biffar
Stek biffarna i smör, ca 2 minuter på varje sida,
på ganska hög värme
 
 
 Limeaioli
Stor sats
 
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk limesaft
1 msk dijonsenap
1 helt ägg
2 dl neutral rapsolja
1 tsk rivet limeskal
Salt
Peppar
 
Gör så här
Alla ingredienser ska hålla samma temperatur
Lägg alla ingredienser i en hög skål och och sätt ner stavmixern i botten
Kör tills aiolin gått ihop
Aiolin kan förvaras 1 vecka i kylskåp
Till servering är ca 2 msk/portion lagom

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar