tisdag 23 april 2013

Dillkött på en kvart med Wismars familjemetod

Jag har tidigare lagat kalops med Wismars familjemetod. Idag lagade jag dillkött på en kvart med samma metod. Det är inte ofta man har långkok som vardagsmat men med Wismars metod är det möjligt. Jag har alltså  i förväg förberett och kokat nötkött, skuret i kuber, i lättsaltat vatten i ca 1,5 timme tills köttet är riktigt mört och sedan fryst in i lagom stora portioner. Bara att ta fram och tina och  sedan koka en sås att värma köttet i. Hälsosam husmanskost lagat på rena, fräscha råvaror, helt utan tillsatser.

Dillkött
4 portioner

500 g nötkött, färdigkokt
1-1,5 msk margarin
3 msk vetemjöl
6 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
3-4 msk grädde
1-1,5 dl hackad dill
1,5 tsk ättiksprit
1,5 krm socker
Salt
Peppar

Till servering
Potatis
Gröna ärtor
 
Gör så här
Smält fettet i en kastrull
Rör ner mjölet
Tillsätt vattnet och buljongen
Rör tills såsen kokar upp
Koka såsen i 3-5 minuter
Tillsätt grädden
Smaksätt såsen med dill, ättiksprit och socker
Smaka av med salt och peppar och
ev mer ättiksprit och socker efter tycke och smak


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar