En favorit i repris som kan passa fint en fredagskväll och limeaiolin är sååå god!!
Laxbiffar
4 portioner
4 laxfiléer
1 ägg
1 hackad gul lök
1 lime, rivet skal och saften
1 urkärnad röd chilipeppar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör
Gör så här
Mixa allt med matberedare eller stavmixer till färs
Forma färsen till biffar
Stek biffarna i smör, ca 2 minuter på varje sida,
på ganska hög värme
Limeaioli
Stor sats
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk limesaft
1 msk dijonsenap
1 helt ägg
2 dl neutral rapsolja
1 tsk rivet limeskal
Salt
Peppar
Gör så här
Alla ingredienser ska hålla samma temperatur
Lägg alla ingredienser i en hög skål och och sätt ner stavmixern i botten
Kör tills aiolin gått ihop
Aiolin kan förvaras 1 vecka i kylskåp
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar