Jag är ju mycket för att man ska försöka ta vara på sina matrester så långt det går. Bananer som blivit bruna passar t ex utmärkt i en banankaka och ledsna morötter i en morotskaka. Kokt potatis som blivit över från middagen är perfekt att steka till lunch, men de kan även användas att baka av, t ex en potatiskaka. Kanske något att överraska jobbarkompisarna med imorgon.
Potatiskaka
med rosa glasyr
100 g smör
4 dl socker
3 ägg
3 medelstora kokta potatisar
150 g sötmandel
Glasyr
Några droppar röd hushållsfärg
2 msk vatten
3 dl florsocker
Gör så här
Gör så här
Rör smör, socker och äggulor
Tillsätt de rivna potatisarna och den malda mandeln
Rör om
Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner i smeten
Häll smeten i en smord och bröad form, 25 cm i diameter
Grädda i 175 graderca i 35 min
Låt svalna
Låt svalna
Blanda ingredienserna till glasyren
Glasera kakan när den svalnat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar